Friday, April 27, 2007

PALESTIN: Eksperimen Israel?

Gambar: penempatan penduduk di Palestin

Sehingga kini, bumi al-Aqsa terus-menerus dicengkam keganasan rejim Israel. Kononnya berhujahkan al-Aqsa adalah perjanjian tuhan untuk mereka, benarkah begitu?. Tanpa rasa perikemanusiaan, rejim haram Israel merampas hak-hak umat Islam Palestin. Darah yang memenuhi bumi Palestin adalah darah umat Islam dengan tembakan, bedilan tembakan meriam serta kekejaman yang dilakukan oleh tentera Israel. Umat Islam Palestin dibekukan diri, diguntingkan lidah supaya 'jangan menentang Israel'. Saat ini, rejim Israel terus mengganas dengan penuh kebiadapan meranapkan bangunan-bangunan untuk meluaskan tanah jajahan mereka. Tetapi masyarakat dunia tidak sedar, segala polisi undang-undang disalahgunakan oleh Israel demi kepentingan dan hawa nafsu mereka. Di manakah PBB, kenapa tidak kerahkan pasukan pengaman antarabangsa supaya kekang kekejaman Israel?

Mungkin Palestin menjadi bahan eksperimen Israel untuk menguasai dunia? Dari Israel juga datangnya demokrasi sebagai sistem yang mengukuhkan politik tetapi hanya hipokrit semata-mata.

Terkini, kita sedang dan saksikan bagaimana kotornya politik Israel akan merampas Palestin setelah terbentuknya kerajaan campuran yang dipimpin HAMAS. Pastikan anda bersama Palestin.

Sekian.