Saturday, April 24, 2010

APCO masuk kacau Malaysia?

Kenapa mahu APCO? kenapa perlu ada APCO? Tak cukup lagika tanah-tanah Palestin depa tibai. Zionis ni pun selalu sangat dok rebiah penduduk Palestin, depa latu Palestin suku nyawa. Dok bagi muka kat penjajah tu pasai pa? Kami tak redha.

Penunjuk perasaan di Sinai kecam ahli parlimen peluru

'ARISH - Beberapa hari yang lalu, seorang ahli parlimen Mesir ketika satu majlis persidangan mendesak supaya pihak keselamatan melepaskan tembakan peluru hidup kepada para penunjuk perasaan.

Berikutan itu, sejumlah besar penduduk dan isteri-isteri mangsa tahanan mengadakan tunjuk perasaan di bandar 'Arish, Mesir yang turut disertai pemimpin dari dua buah parti, At-Tajammuk dan Al-Karamah. Ketika tunjuk perasaan itu berlangsung, para penunjuk perasaan mendesak supaya ahli parlimen yang mengeluarkan kenyataan sebagaimana di atas dipecat dari dewan rakyat malah digugurkan keanggotaannya dari parti pemerintah(Hizbul-Watani) serta membawanya ke muka pengadilan.

Penunjuk perasaan yang berkumpul di sebuah kawasan mengangkat kasut dan sepanduk menyeru agar ahli parlimen itu ditembak dan diberkas.

Sementara itu, Asyraf Al-Hafni, Pengerusi Jawatankuasa Rakyat bagi mempertahankan hak rakyat berkata, 'jika Hizbul-Watani tidak bersalah, sila pecat ahli parlimen itu dari keanggotaan parti dan kemukakan  dia ke pengadilan.' Sumber 24/04/2010, suratkhabar Misril-Youm(Mesir)